Achterhoekse Wandelvierdaagse telt ruim 600 wandelaars meer dan vorig jaar

Datum: 11 juni 2019

De afgelopen editie van de Achterhoekse Wandelvierdaagse – die werd gehouden van 29 mei tot en met 1 juni – was weer een groot succes. Het evenement bracht meer dan 4.300 wandelaars naar dit fraaie stukje Nederland. Dit zijn ruim 600 wandelaars meer dan vorig jaar.

Jo Weijers is de voorzitter van de Achterhoekse Wandelvierdaagse. Hij ziet de flexibiliteit – zelf kiezen hoeveel en op welke dagen je meeloopt – als een van de succesfactoren van het wandelevenement. Volgens hem is ook het weer een bepalende factor voor dagdeelname. "Maar het succes komt natuurlijk ook door de mooie Achterhoek", geeft de voorzitter aan. "Er kwamen dit jaar mensen uit onder meer Franeker, Den Helder en Zundert speciaal naar deze streek om al wandelend te genieten van ons fraaie landschap. En ze komen volgend jaar terug!"

Pinnen in de kerk
"Voor het eerst dit jaar konden de deelnemers pinnen in de kerk", vervolgt Weijers. "Hier werd veel gebruik van gemaakt. Om de doorstroming van het grote aantal wandelaars te versnellen, zijn er vanaf dag twee extra kassa's opengegaan. We kregen afgelopen week verschillende complimenten over de bijna perfecte organisatie. Iets waar we uiteraard heel trots op zijn. Mede dankzij alle enthousiaste deelnemers én vrijwilligers was deze editie weer bijzonder succesvol!"

Bron: Stad Doetinchem


Terug naar het nieuwsoverzicht

Nieuwsbrief

Wij houden jou op de hoogte!