Meer dan 3000 wandelaars genoten van Achterhoeks Wandelevent; organisatie heel tevreden

Datum: 3 juni 2022

DOETINCHEM - De Achterhoekse Wandelvierdaagse trok de afgelopen dagen meer dan 3.100 wandelaars naar de regio. Deze editie was met name in trek bij de dagwandelaars, laat een tevreden voorzitter Jo Weijers weten. Het aantal dagdeelnemers laat volgens Weijers zien waarom het goed is dat de naam van het evenement omgedoopt is van Wand

Het aantal dagdeelnemers laat volgens Weijers zien waarom het goed is dat de naam van het evenement omgedoopt is van Wandelvierdaagse naar Wandelevent. ,,We merken dat de dagwandelingen steeds populairder zijn. Het is voor veel mensen gewoon ingewikkeld om vier dagen vrij te nemen van de dagelijkse beslommeringen. Dan is het een stuk makkelijker om een, twee of drie dagen te wandelen.”

De voorzitter zag zijn gedachten bevestigd tijdens een gesprek met een jonge wandelaar. ,,Een jongeman. Hij kon geen vier dagen vrij maken en heeft uiteindelijk drie dagen gewandeld. Als we strak hadden vastgehouden aan vier dagen, zou hij niet meegedaan hebben. En dat is toch zonde.”

Uiteindelijk hebben 820 deelnemers wel ervoor gekozen de volledige vier dagen te wandelen. ,,We blijven dan ook gewoon een wandelvierdaagse. Die uitdaging willen we blijven aanbieden.”

Volle terrassen

Nadelen zijn er ook voor de organisatie. ,,We zijn wat meer afhankelijk van het weer. Mensen zullen misschien sneller wegblijven als het regent of als het erg warm is. Voor dit jaar hebben we in ieder geval geluk gehad. Het was ideaal wandelweer", heeft Weijers gemerkt.

De afsluitende dag trok naast de vele wandelaars, ook veel mensen naar Doetinchem voor een warm welkom van de wandelaars. De terrassen zaten daarom goed vol. ,,En daar doen we het voor.”

Lees het artikel van de Gelderlander hier: https://www.gelderlander.nl/achterhoek/meer-dan-3000-wandelaars-genoten-van-achterhoeks-wandelevent-organisatie-heel-tevreden


Terug naar het nieuwsoverzicht

Nieuwsbrief

Wij houden jou op de hoogte!