Wandeltips

Datum: 10 maart 2023

Om je goed voor te bereiden op De Achterhoekse Wandeldagen is het belangrijk om op tijd te beginnen met trainen. Daarnaast is het belangrijk om een goede set wandelschoenen, kleding en uitrusting te hebben. We leggen je in dit blog meer uit over deze belangrijke onderdelen.

Wandeltraining

Wandeltraining

Het is natuurlijk belangrijk om op tijd te beginnen met trainen om blessures te voorkomen. Blijf ten alle tijden naar je lichaam luisteren. Wanneer iets niet goed voelt, neem dan contact op met je huisarts of fysiotherapeut.

-       Begin eerst eens met een rondje wandelen door de wijk, naar de supermarkt en misschien wel naar je werk of naar school. Wanneer je wat verder wilt lopen, kun je natuurlijk ook door een mooi natuurgebied lopen zoals het bos.  

-       Plan je trainingen verspreid over de week in. Plan om de dag een training in. Wanneer je een training mist, neem dan gewoon een extra dag rust. 

-       Train met een doel. Een goed startdoel is bijvoorbeeld: een uur onafgebroken wandelen. Probeer je niet te focussen om een bepaalde afstand binnen een bepaalde tijd te lopen.

 

Wandelschoenen

Het is een echte aanrader om goede wandelschoenen aan te schaffen. Het hoeft niet zo te zijn dat de duurste wandelschoenen ook de beste wandelschoenen zijn. Laat je vooral eens adviseren door een (wandel)schoenenspecialist. 

Wanneer je jouw perfecte wandelschoenen in bezit hebt, is het natuurlijk belangrijk om ze goed te onderhouden. Door goed onderhoud van de schoenen heb je er langer plezier van. 

 

Wandelkleding

Wandelkleding

Niet alleen schoenen zijn belangrijk, ook de rest van de outfit mag niet vergeten worden. Na de schoenen, zijn de sokken het belangrijkste. Kenmerken van een fijne set sokken zijn: geen of bijna geen naden, verstevigde delen onder de voet, vochtregulerend en extra bescherming bij de hiel. 
Daarnaast is de rest van de outfit natuurlijk ook belangrijk. Kleed je niet te warm of te koud aan voor een wandeling. Verschillende lagen zijn hierbij het handigste, dan kun je altijd nog een laag uit doen wanneer het te war, wordt. 

 

Wandeluitrusting

Tijdens de wandeling is het fijn om de juiste uitrusting mee te nemen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: zonnebrand, pleisters, je telefoon, eten en drinken, een zonnebril, regenkleding en eventueel een koptelefoon of oortjes. Het vervoeren van deze dingen kan bijvoorbeeld in een fijne, stevige rugzak die lekker zit tijdens de gehele wandeling. 

 

Als laatste tip willen wij je meegeven om te genieten van de wandeling. Veel wandelplezier!


Terug naar het nieuwsoverzicht

Nieuwsbrief

Wij houden jou op de hoogte!