Loop niet door met blessures!

Datum: 26 april 2024

Ben je klaar om de uitdaging aan te gaan en deel te nemen aan de Vierdaagse wandeltocht? Maar ervaar je tijdens het trainen voor de AW4D pijn aan je voeten, enkel, knie heup of onderrug? Podotherapiepraktijk Innofeet helpt je graag met de laatste loodjes in de voorbereiding.

De klachten die je ervaart kunnen het gevolg zijn van overbelasting. Bij beginnende of aanhoudende klachten is het verstandig om jouw looppatroon door een podotherapeut te laten controleren. Jouw klachten worden door de podotherapeut onderzocht en wanneer nodig kan er een passende behandeling plaatsvinden. Dit kan onder andere bestaan uit het voorschrijven van geschikt schoeisel, het uitvoeren van mobilisatietechnieken, het aanmeten van podotherapeutische zolen en/of het bieden van advies over rekoefeningen en versterkende oefeningen.

Podotherapeutische zolen
Eén van de meest effectieve manieren om wandelblessures te voorkomen is door het gebruik van op maat gemaakte zolen. Deze zolen, ook wel podotherapeutische zolen genoemd, worden aangepast aan de specifieke behoeften van jouw voeten en kunnen helpen bij het verbeteren van de stabiliteit, het verminderen van drukpunten en het corrigeren van afwijkingen in de voetstand.

Innofeet bij jou in de buurt
Ervaar je klachten aan jouw onderlichaam tijdens het wandelen? Plan dan eens een afspraak bij de een Innofeet locatie bij jou in de buurt. Innofeet is op werkdagen bereikbaar via 088 – 031 3000, maar je kunt ook online een afspraak inplannen op de website. Vergeet niet jouw wandelschoenen mee te nemen naar uw afspraak.

   


Terug naar het nieuwsoverzicht

Nieuwsbrief

Wij houden jou op de hoogte!