Een extra stap voor ooggezondheid

Datum: 31 mei 2024

Trouwe sponsor in beeld.

Als je in het stadscentrum van Doetinchem door de Boliestraat wandelt, kom je ter hoogte van nummer 11 langs Hartemink Optiek. Het warme interieur nodigt uit om er binnen te stappen en de ontvangst is er even hartelijk als professioneel. Herman Hartemink bedient, samen met zijn part- ner Violette en opticien Esmee, klanten van alle leeftijden. Mensen vanaf 45 jaar mogen bij Hartemink echter rekenen op éxtra oogzorg.

Blijf genieten van alles om je heen

Als je in het stadscentrum van Doetinchem door de Boliestraat wandelt, kom je ter hoogte van nummer 11 langs Hartemink Optiek. Het warme interieur nodigt uit om er binnen te stappen en de ontvangst is er even hartelijk als professioneel. Herman Hartemink bedient, samen met zijn partner Violette en opticien Esmee, klanten van alle leeftijden. Mensen vanaf 45 jaar mogen bij Hartemink echter rekenen op éxtra oogzorg.

Wie midden-veertig is, zal merken dat de ogen om extra aandacht beginnen te vragen. Voor de ene persoon geldt dit meer dan voor de ander, maar vaak wordt lezen moeilijker. Ook autorijden of computergebruik kan vermoeiender uitpakken dan voorheen. Volgens Herman Hartemink past de achteruitgang van het zicht gewoon bij mensen van deze leeftijd, al kán er ook meer aan de hand zijn. Hij legt uit: “Iedere opticien zal, alvorens een bril of contactlenzen aan te meten, een oogmeting doen. Helaas blijft het daar vaak bij. In veruit de meeste gevallen is dat prima. Al leert de ervaring ons dat er bij 5 op de 100 klanten, ouder dan 45 jaar, reden is voor doorverwijzing naar een oogarts. Een eventuele oogziekte wil je, met alle risico’s van onherstelbare oogschade, natuurlijk niet laten sluimeren. De ogen die wij zien zo gezond mogelijk houden is in onze optiek een norm waar je niet van mag afwijken. Daar passen geen drempels bij. Daarom hebben wij er onlangs voor gekozen om het oogonderzoek voor klanten vanaf 45 jaar kosteloos uit te voeren.”

Geen klachten, tóch risico
Via een oogonderzoek krijgt de opticien inzicht in de gehele gezondheid van de ogen. Klanten vullen een vragenlijst in, vertellen over hun zichtervaringen, waarna een scan met netvliescontrole volgt. Een optometrist beoordeelt de gemaakte foto’s. Het onderzoek duurt op zichzelf 15 tot 20 minuten. Als mensen geen klachten ervaren, is dat volgens Hartemink geen reden om het onderzoek niet uit te voeren. “Het oogonderzoek helpt ons in een vroeg stadium aandoeningen zoals Glaucoom en Maculadegeneratie te detecteren. Oogziekten die vaak weinig tot geen klachten geven in hun voorstadium, maar wel al vroeg veel onherstelbare schade kunnen aanrichten.”


Ultraprecieze AVA-oogmeting
Na het onderzoek, waarbij altijd ook een ultraprecieze AVA-oogmeting wordt uitgevoerd, krijgen klanten van Hartemink een persoonlijk advies. Bij het vermoeden van een oogziekte zal dit eerst het bezoek aan een oogarts zijn. Is er niets bijzonders aan de hand, dan volgt advies over een – in alle opzichten – perfect passende kijkoplossing.


Zoveel moois te zien
“Je bent fit, zorgt goed voor je lichaam, maar iets essentieels als je zicht krijgt vaak pas aandacht als je klachten krijgt. Dat is zonde,” reflecteert Hartemink. “Een kort preventief onderzoek kan een belangrijk verschil maken. Het zorgt dat je ook op latere leeftijd van al het moois om je heen kunt blijven genieten. Van je gezin, eventuele kinderen en kleinkin- deren maar ook al het schone van de natuur. Bijvoorbeeld tijdens een wandeling in onze wonderschone Achterhoek.”

Hartemink Optiek
Boliestraat 11a Doetinchem 
www.harteminkoptiek.nl

 


Terug naar het nieuwsoverzicht

Nieuwsbrief

Wij houden jou op de hoogte!